De omzet in Duitsland van biologische producten steeg afgelopen jaar met 10%

Dat blijkt uit een actueel onderzoek van het Duitse Agrarmarkt Informations-Gesellschaft (AMI) over de biologische landbouw in Duitsland. Vooral dierlijke producten droegen aan deze stijging bij. Duitse biologische telers hebben in 2011 hun productie van melk, eieren en groenten verhoogd, terwijl ze de teelt van graan en oliezaden inkrompen. De teelt van biologische groenten bleef ook in 2011 een belangrijke inkomstenbron voor de biologische landbouwsector. Het areaal nam licht toe: 10% van het totale groenteteeltgebied in Duitsland werd inmiddels voor de biologische teelt gebruikt. De met afstand belangrijkste groentesoort binnen de biologische teelt vormde de wortel, gevolgd door asperges en uien. In totaal bewerkten 22.506 biologische bedrijven een oppervlakte van 1.015 miljoen hectare. Daarmee werkte 7,7% van alle landbouwbedrijven biologisch.

Bron: AGF, 8-11-2012
http://www.agf.nl/nieuwsbericht_detail.asp?id=90043